Rakpart Nagyszínpad

Az Újpesti rakpart és a Jászai Mari tér sarkán

 

Háziasszony: Csáki Judit

 

… És akkor pontban reggel 10-kor fergeteges dobolással indul a 11. Pozsonyi Piknik. Sokan

emlékszünk még az egy háztömbnyi kezdeményre, de ne sírják vissza, hiszen ez a

természetes: a „mi kis falunk” évi ünnepsége jelentős fővárosi eseménnyé nőtt. De azért

van, ami változatlan: én például tizenegyedik alkalommal leszek boldog és lelkes

háziasszonyuk a Jászai Mari téri színpadon, ahol szeretettel várok mindenkit, régi

ismerősöket és új ismeretleneket. – Csáki Judit

 

 

 

 

 

10:00 Jó reggelt Újlipótváros!

Taiko Hungary Japándob bemutató

Indítsunk exotikus utazással a japándobok világába!

 

10:30 Fischer Annie Zeneiskola

A Fischer Annie Zeneiskola növendékeinek nyitóhangversenye.

Vezényel: Domány István

 

 

11:00 Pozsonyi KIFLI koncert

Ez a Kifli a fülnek is jó!
A Kifli zenekar a 2018-as Almageddon után született. A Kifli tagjai ekkor már hosszú évek óta együtt muzsikáltak és bár Tibi, Zsolt, Dávid és Zoli eltérő zenei világot képviselnek, az igényesség, az alázat és a nyitottság szakmailag és emberileg is igazi csapattá tette őket.
Kifli? Ideális választás, hiszen lehet édes vagy sós, pozsonyi vagy búr, töltött vagy sima, épp úgy, ahogyan a Kifli zenéje is: vidám és változatos

 

 

 

 

12:00 Jó ebédhez jó a zumba!

A Zumba fitness latin amerikai ritmusokra épül, a tánc és az aerobic ötvözete. A Zumba egy csodálatos, szórakoztató, örömteli tánc, az élet tánca! Lüktető, magával ragadó. A Zumba Fitness program a könnyen lekövethető és egyszerű mozdulatokat összekapcsolja a vérpezsdítő latin táncritmusokkal. Nem kell koreográfiákat előre betanulnod, izgulnod, hogy sikerült-e megjegyezned. Az oktató mozdulatait kell követned és az sem probléma, ha elvéted a lépést. A lényeg, élvezd a mozgást! (

 

 

 

 

 

12:45 Budapesti Operettszínház

A Budapesti Operettszínház évek óta visszatérő vendége a Pozsonyi Pikniknek,

idén Jávori Ferenc Fegya: Menyasszonytánc című klezmer-operettjéből és Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből adnak elő részleteket színházunk nagyszerű szólistái:

Gubik Petra, Kocsis Dénes, Laki Péter és Szendy Szilvi.

 

 

 

 

 

 

13:25 Szent Efrém Férfikar

Wings – szakrális utazás a világ körül

2015-ben jött el elsőként a Pozsonyi Piknikre Magyarország egyik legnépszerűbb férfikara. Idén a frissen megjelent Wings című közönség-lemezük anyagával varázsolják el a Piknik látogatóit.

 

 

 

 

 

 

14:00 József Attila Színház: Lila ákác

Zenés, szerelmi látomás a József Attila Színház színpadán. Csacsinszky Pali beleszeret a nagyvilági Bizonyosnéba. Isteníti az asszonyt, ám az csupán kihasználja őt. Elvakult szerelmében észre sem veszi az érte rajongó, táncos karrierről álmodó, tiszta lelkű varroneszt, Tóth Mancit. Csak akkor érti meg saját érzéseit, amikor Manci már az Oroszország felé tartó vonaton ül. Az első szerelem meséjét a nyolcvanas évek underground zenéje helyezi más megvilágításba. Ebből hallhatnak ízelítőt.

 

 

 

 

 

 

 

 

14:50 Ódry Színpad: Koldusopera

Részletek a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színész

osztályának vizsgaelőadásából. Bertolt Brecht és Kurt Weill darabja a zenés színház egyik remekműve, amiben opera, musical, operett és mindezek paródiája is jelen van. Nem véletlen tehát, hogy Béres Attila rendező, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója ezt az alkotást választotta zenés mesterség kurzusához, amit Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályának tartott idén tavasszal. A Pozsonyi Pikniken egy 20 perces összeállításban ízelítőt kapunk a nagy

sikerű vizsgából és persze felhangzanak az olyan nagy slágerek, mint a Cápa dal vagy az Ágyú dal.

 

 

 

 

 

15:10 Ismét BALKONCERT

CSAK A PIKNIKEN, CSAK MOST! Opera pátosz és mikrofon nélkül, kivételes hangokkal, sok humorral-ez a FareMido Operatársulat mottója. Délután 15.10 és 15.30 között érdemes a Katona József utca és Újpesti rakpart sarkán az ég felé emelni tekintetünket! Figyelem! A helyszín a Katona József utca és Újpesti rakpart sarkán, az ERKÉLYEN! 

 

 

 

 

 

15:45 Kováts Kriszta: Álomfejtés (álomvilágzene)

Szirtes Edina Mókus és Fábri Péter dalai álmokról szólnak, Freud Álomfejtés c. alapműve alapján és ihletésére. Híres álmos és álmodók mellett a saját álmaink is megelevenednek.

Fellépők: Kováts Kriszta – ének, melodika, zongora, Veér Csongor – hegedű, zongora,

Jammal – beatbox, Földes Gábor – basszusgitár

A koncert az NKA támogatásával valósul meg.

 

 

 

16:45 Vígszínház

A Vígszínház újra a Pozsonyi Pikniken! Ismét különleges és izgalmas műsorral készül a társulat: Eszenyi Enikő igazgatónő ismerteti az új évadot, és bepillantást nyerhetnek az őszi bemutatóinkba is. Kövessenek minket a Vígszínház Facebook oldalán, hiszen a VígLive élőben jelentkezik a Piknikről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17:30 „Énekelj mindent”

Sík Olgára emlékeznek tanítványai

A XIII. kerületben a Pozsonyi út környéke mindig is pezsgő kulturális központnak számított. Volt itt egy lakás, a Herzen utca és a Pozsonyi út sarkán, a harmadik emeleten, mely a mai zenei kultúra egyik bölcsője. Itt nevelte fel több zenei műfaj kiemelkedő tehetségét Sík Olga énektanárnő, a magyar énektanítás kimagasló személyisége, innen indultak az opera, operett, jazz, rock, musical műfaj jeles művészei, olyan sztárok, akik műfajuk kiemelkedő egyéniségei lettek. Kevesen tudják, hogy azok mögött a tehetségek mögött, akiket oly sokan ismerünk és szeretünk, többek között Presser Gábor, Katona Klári, Fenyő Miklós, Dévai Nagy Kamilla, Zséda, Pitti Katalin, Búváry Lívia, Domahidy László, ott állt Sík Olga tanárnő, akire most itt a Pozsonyi Pikniken tanítványai emlékeznek.

A Pikniken most többek között velünk lesznek: Domahidy László, Pitti Katalin, Búváry Lívia, de meglepetés vendégekre is számíthatunk…

 

 

 

 

 

18:15 Magyar Színház

A Rakpart színpadon újra Dalol a Magyar! A 30 perces műsorblokk során bemutatkozik a PIN:okkió és A kincses sziget musical, a 2019/20-as évad szuperprodukciói, és válogatást hallhatnak a legizgalmasabb dalaikból. Az új dalok mellett pedig felcsendülnek a Magyar Színház legsikeresebb előadásainak – Tündér Lala, Valahol Európában és a Legyetek jók, ha tudok – slágerei is a főszereplők tolmácsolásában.

 

Fotó: Juhász Éva, grafika: Havas Györgyi

 

 

 

 

 

 

 

 

19:00 Szlovákia folklórhagyományai táncban, muzsikában

Ízelítő Szlovákia folklórhagyományaiból. Műsorunk folyamán, nemzetközi szinten is elismert szlovák népdalénekesek, néptáncművészek és népzenészek, autentikus hagyományőrzők lépnek színpadra, együtt jelenítve meg Szlovákia sokszínűen szép és igazán értékes, gazdag folklórkincseit – Őseink halhatatlan hagyatékát –, mely generációról generációra öröklődik át

apáról fiúra…Hittel valljuk ugyanis, hogy a népi kulturális szokások és hagyományok nem önmaguktól örökéletűek, hanem tőlünk, általunk. A mi véges életünk táplálja az ő halhatatlanságukat. Ez azt jelenti, hogy újra és újra kérdezhetjük őket magunkról, rólunk, s ha kellő alázattal, valódi elhivatottsággal tesszük, akkor ITT és MOST is válaszolni fognak kérdéseinkre. Szívből kívánjuk tehát kedves Mindnyájuknak, hogy az Önökben megfogalmazódó s felmerülő kérdéseikre méltó válaszokat adhassunk Mindannyiuk számára élménydús,  hagyományápoló és tradicionális értékközvetítő, népeinket kölcsönösen tisztelő folklórprogramunkkal, ezen közös kulturális örökségünk nemzeteinket számos ponton elválaszthatatlanul összekötő és egymás kultúráját gazdagító hídjaként szomszédos országaink között.

 

 

20:10 Nemzeti Táncszínház: Tangó Varázs

A tangó több, mint tánc. A tangó egy életérzés. Utazás, egy régi, varázslatos világba, ahol a nő boldogan, önszántából követi a férfit. A férfit, aki kedvesen és határozottan utat kínál neki.

Ez egy csodálatos párbeszéd, a tánc nyelvén férfi és nő között.

E rövid kis műsorral igyekszünk megmutatni a tangó varázslatos világának egy kis szeletét.

Fellépők: Budai László- rendező, koreográfus Hudry Kata és Barabás Béla

és az Argentin Tangó Táncszínház táncosai

 

 

 

20:50 Bartók Táncszínház – Varidance: Variációk 2019

A Bartók Táncszínház az idén ünnepli 20. születésnapját!  „Vári Bertalan teret ad saját és táncosai fantáziájának – változatos, nívós, mindvégig magas hőfokon pergő műsort állít színpadra. A táncosok számról számra bizonyítják sokoldalúságukat, kivételes mesterségbeli tudásukat.”