Fidelio Színpódium

 

A Balzac utca, Szent István park sarkán

 

Védnök: Jordán Tamás színművész

Műsorvezetők: Bősze Ádám és Ozsgyáni Mihály

Bősze Ádám előbb elment szerzetesnek, de meghallott egy Byrd-lemezt, és rájött, hogy zenével szeretne foglalkozni. Zenetudós lett. Otthagyta a szerzetesi életet. 2008 óta a Bartók Rádió műsorvezetője. Zenei antikvárius is. A Virtuózok egyik házigazdája. 2019 elején indult új műsora a Bartókon Varázsbolt címmel. Második standup estjével Bő szekund címmel idén áprilisban debütált.

Ozsgyáni Mihály színészpályáját a soproni Petőfi Színház társulatában kezdte 2003-ban. 2011 és 2016 között az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt. Különböző televíziós sorozatokban tűnt föl. 2017 óta ismét szabadfoglalkozásúként játszik a Rózsavölgyi Szalonban, a Spirit Színházban, a dunaújvárosi Bartók Béla Kamaraszínházban. A fátylam kicsit oldalra billent című első regénye tavaly kultkönyv lett.

 

 

10:00 Fischer Annie Zeneiskola

A Fischer Annie Zeneiskola fúvósainak hangversenye.

Vezényel: Kovács Marianna

 

10:30 Bálint Gazda könyvbemutató és dedikálás

Egy százéves ember szavára mindig érdemes odafigyelni, Bálint György esetében ez különösen igaz, hiszen hosszú élete során igazán emberpróbáló időket, sorsfordító éveket is megélt.
A különleges életrajzi kötet bemutatójának a 11. Pozsonyi Piknik Fidelio Szinpódium ad otthont, ahol Bálint Györggyel Bánó András, a kötet társszerzője beszélget.

A beszélgetés után a szerzőpáros a Libri Kiadói Csoport standjánál dedikálja új kötetét. (112-113-as)

 

 

 

 

 

 

11:10 Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Kalotaszegi muzsika Mérából. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszakának műsora.

 

 

 

 

 

 

 

11:45 Vidám Színpad: Vidámságra termettünk

Vidámságra termettünk! A Vidám Színpad fiataljainak bemutatkozása, akik a humorban sem ismernek tréfát! Közreműködnek Götz Anna, Nyertes Zsuzsa, Böröndi Tamás, Straub Dezső és A fiatalok.

 

 

 

 

 

 

 

12:30 Önként és Dalolva Társulat

„Ez nem csak a társulat neve, hanem egyben a mottónk is: Mindenkit szeretettel várunk egy közös éneklésre és zenélésre! Önként és Dalolva!”

2014 óta folyamatosan nagy sikerrel szerepelnek a Pozsonyi Piknik programjában. Voltak már nyitó és záróprodukció is, de mindig megtalálták a közvetlen kapcsolatot a közönség szívéhez,

lelkéhez. Az elmúlt évtizedek legendás – mai napig aktuális tartalmú – magyar slágerei segítségével tudósítanak hétköznapjaink közérzetéről, a humor és a vidámság jegyében.

Pivarnyik Suhajda Attila, ifj. Vitányi Iván, Tölgyesi Bella, Szilvási János, Patakfalvi László

 

 

 

 

 

13:10 Rózsavölgyi Szalon

A Rózsavölgyi Szalon – több mint irodalom: színház. Itt maga a hely, a hangulat is összekapcsolja, összeköti az embereket, létrehoz közösségeket.

„A 2019/2020-as évadunk lesz a nyolcadik. Kezdettől leginkább olyan darabokat tűzünk műsorra, amelyek először láthatók Magyarországon, vagy magyar szerzők műveiként ősbemutatók. És első perctől igyekszünk olyan témákkal foglalkozni, amelyek a mai kor kíváncsi, gondolkodó emberét érdeklik, aki nem elégszik meg azzal, hogy az interneten vagy mobilon keresztül szemléli a világot. Az új évad első premierje Székely Csaba Semmit se bánok című darabja lesz szeptember 12-én. Szereplők: Schneider Zoltán, Sztarenki Dóra, Elek Ferenc. Rendező: Sztarenki Pál. Várjuk Önöket szeretettel!”

 

13:50 Jordán Tamás és Radnóti Miklós

A Pozsonyi Piknik szép hagyománya szerint az idén Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, színigazgató, a Fidelio színpódium fővédnöke mondja el az általa választott Radnóti verset.

 

 

 

 

 

 

 

14:10 STETL Zenekar

A STETL zenekar Magyarország és talán Európa egyetlen zsidó rock zenekara. Négy magyar és egy orosz tagból áll. Zsidó, yiddish, klezmer gyökereken alapuló modern rock zenét játszunk magyar és yiddish szövegekkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15:00 ED IS ON

Az Ed Is On zenekar 2013 óta működik aktívan, a csapat frontembere, énekese és dalszerzője, Tasnádi Bence, a budapesti Katona József Színház színművésze. A csapat a 2013-as Talentométer tehetségkutatón a szakmai zsűri döntése alapján a pop/rock kategória győzteseként jutott tovább, majd a következő két évben folyamatosan koncerteztek budapesti és vidéki klubokban, valamint számos fesztiválra is meghívást kaptak. 2015 őszén megjelentették első nagylemezüket Velem csak a baj van címmel, 2016-tól pedig megújult hangzással és felállással koncerteznek tovább. A dalokat tartalmas, izgalmas, elgondolkodtató szövegek és könnyed, fülbemászó dallamok jellemzik, a koncerteket pedig átszövi a színházból hozott drámaiság és a szuggesztív előadásmód.

Ezúttal egy akusztikus duó formájában hozzák el dalaikat a Pozsonyi Piknik közönségének. A koncerten nem csak saját repertoárjukból, hanem máshonnan is ismerős számokból is válogatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16:00 Hadart Színház: Haverok, buli, Bon-Bon

A Haverok, buli, Bon-Bon című jukebox musical a magyar poptörténelem egyik legsikeresebb szerző-triójának – Duba Gábor, Szolnoki Péter és Török Tamás – szerelemgyereke. A Háda János által rendezett produkcióban a közkedvelt Bon-Bon slágereket a HADART Színház színművészei adják elő. Vigyázat! Garantáltan ez lesz a piknik leghangosabb bulija.

 

 

 

 

 

16:40 Játékszín

Indítsuk újra együtt a szeptembert! Mint tavaly, a Játékszín idén is zenés műsorral szórakoztatja majd a vendégeket, oszlopos tagjaink fogják szolgáltatni a hallgatnivalót. Az előadók kiléte egyelőre meglepetés – megígérhetjük, hogy nem fognak csalódni!

 

 

 

 

 

 

 

17:20 Golem Színház: Lefitymálva

abszurd komédia

Mit tegyen két gázóra-leolvasó a Dob utca 17-ben? Be lehet-e csöngetni pont ott egy lakásba, hogy jöttünk a gázórát leolvasni? A Lefitymálva előadás a Gólem Színház hagyományaihoz híven mindenből, tabukat nem tisztelve humort csinál, kigúnyolja a túlzottan politikailag korrektet, az önimádó zsidókat, de kapnak az antiszemiták is, és kapnak azok is, akik meggyőződésesen hisznek abban, hogy a zsidók át fogják venni a világ feletti uralmat, és tudják, hogy a Tesco-k azért laposak, mert a zsidó inváziókor ott fognak leszállni a harci helikopterek.

Fellépnek a Pozsonyi Pikniken: Bánki Gergely, Schmied Zoltán

Szerző: Vinnai András Dramaturg: Németh Virág Rendező: Borgula András

 

 

 

 

 

17:45 Staféta: Gondolatok táncban

Az idei STAFÉTA pályázat egyik nyertese, Appelschoffer János két társával egy olyan összeállítással készül, amely hűen tükrözi a néptáncról alkotott elképzelésüket, véleményüket.

A koreográfiák a tiszta forrásból merítkező motívumok mellett gondolataikat, érzéseiket mutatják meg, kitágítva az autentikus hagyományőrzés kereteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

18:15 Mozsár Műhely: Ezt blogozd ki!

„A kocsmáros egy törlőronggyal felitatta a pultra kifröccsent verslábakat, és körbenézett.”
2017 nyarán Lackfi János fogadalmat tett, hogy 365 napon keresztül minden nap közzétesz egy történetet Facebook-oldalán. A MINDEN NAPRA EGY SZTORI címen futó, kalendárium jellegű írásfolyam, számtalan olyan történetet tartalmaz, amely abszurd, mulatságos, emberi és színházi. A Mozsár Műhely felkérésére Korcsmáros György szerkesztette ezeket olyan jelenetfüzérré, amely kiegészítve az Alpár Balázs által megzenésített Lackfi-versekkel igazi szórakoztató, tanulságos és korunk abszurditásával szembesítő estté áll össze.

Írta: Lackfi János – Korcsmáros György – Alpár Balázs

Szereplők: Grisnik Petra, Magyar Bálint

Zene: Alpár Balázs (Fugato Orchestra)

 

 

 

 

 

19:00 ÁTRIUM: Ezek vagyunk mi

Brasch Bence és a Ketrec Zenekar

Brasch Bence – a Chicago és a 12 dühös ember című előadások egyik főszereplője – ad egy mini koncertet az Átriumban bemutatott zenés darabok legnépszerűbb dalaiból, élő zenekaros kísérettel. A Chicago hangzásvilága mellett az Őrült Nők Ketrece is megelevenedik néhány percig Bence fiatalos lendületével, amit a már több mint öt éve összekovácsolódott “Ketrec” zenekar is segít a színpadon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.00 UP Újpesti Rendezvénytér

A Pozsonyi Pikniken a vendégek ízelítőt kaphatnak az UP Rendezvénytér szórakoztató programjaiból. Fellép Hábetler András és a FareMido Társulat, valamint az UP Rendezvénytér egyéb művészei. Az UP egyik első és legnépszerűbb saját produkciója az OperaStandUP. A rendkívüli operakoncerten pátosz és mikrofon nélkül, kivételes hangokkal és sok-sok humorral megfűszerezett zenei élmény vár a nézőkre. Részleteket hallhatnak mások mellett: A varázsfuvola, a Figaro házassága, a Don Giovanni, a Szerelmi bájital, A sevillai borbély, A trubadúr, a Rigoletto, a Sámson és Delila és a Bánk bán című operákból.