Hírek a Facebook-ról

16th of január 2018 10:36 AM Link
IDÉN A TIZEDIK!!!!!
A készülődés, szervezés megkezdődött. Sok ötlet van máris, de van még idő további jó ötletekre is.Ha úgy érzed, lenne még javaslatod a 10.-ikre, vár minden jó ötletet köszönettel a Piknik csapata!
4th of január 2018 11:21 AM Link
"Mert én itt születtem.....
Message image
27th of december 2017 05:49 PM Link
24th of december 2017 01:25 PM Link
BOLDOG ÜNNEPET MINDEN BARÁTUNKNAK, KI, MIT HOGY SZERET; TART BELŐLE!
23rd of december 2017 03:31 PM Link
Mielőtt a Pozsonyi Piknik Egyesület nevében minden barátunknak boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk, hadd mutassuk be egyik, 2017-ben lett barátunk és a Pikniken fellépő pattnerünk zseniális karácsonyi videóját!
19th of november 2017 11:12 AM Link
Message image
19th of szeptember 2017 01:53 PM Link
Ez és ilyen volt a KILENCEDIK POZSONYI PIKNIK, 2017. szeptember 2-án. Íme egy rövid összefoglaló, mely azonban a teljességtől fényévekre lehet csak.De reméljük, kellemes emlékeket idéz fel ez a pár perc! Külön köszönet Müller Évának, aki rendelkezésünkre bocsájtotta fotóit, így - hozzájárulásával - remek képeiből használtunk párat!
16th of szeptember 2017 01:19 PM Link
4th of szeptember 2017 04:30 PM Link
Kaptuk! Köszönjük!
4th of szeptember 2017 02:03 PM Link
Fahidi Éva - ő maga a "dolgok lelke" . Ezzel a címmel írt egykor lélegzet elállító könyvet saját holokauszt élményeiről. Letehetetlen! Aztán elkészítette Szabó Rékával és a Tünet Együttessel a "Sóvirág" című előadást (Vígszínház), melyben "tánccal" és beszélgetéssel mondja el az utókornak, nekünk azt, amit soha nem szabad elfelejtenünk a saját történelmünkről, gyökereinkről, szeretetről, polgárságról, közösségről, emberségről, tartásról. Minderről egy dokumentumfilm is készül. Éva 92 éves (lesz az idén), s megmutatta nekünk a Pikniken, hogyan tartsuk meg testünket, lelkünket minden megpróbáltatás ellenére egészségben, épségben. Hogyan tekintsünk egészséges lelkülettel a világra! Szabó Rékával egy kis bemelegítést tartottak a közönségnek is: "Idősebbek is elkezdhetik" címmel! Köszönjük, óriási élmény volt - ezúttal is!!!!!!
4th of szeptember 2017 10:35 AM Link
Nem, a zsíros kenyeret nem ő fedezte fel - talán:) nem vagyunk egészen biztosak benne... Ellenben, hogy nélküle a Pikniken egy katonányi zsírosdeszka sem készülne, az tutibiztosság!!!! HADAS JULI (első képen) nélkül a Piknik sem az lenne, ami! Juli az, aki amióta az eszünket tudjuk, szervezi a Piknik zsíros kenyér divízióját. Megálmodja a kínálatot, csapatot toboroz, beszerez, megszerez, szervez, ken, ad, irányít, tolja, húzza, etet, beszed, mosolyog, s úgy tesz,hogy az ember száz százalékig meg lehet győződve arról, zsíros kenyeret kenni, adni, kínálni a világ legszórakoztatóbb dolga. És olyan kedvet csinál hozzá, miközben nekünk, a közösségnek tesz jót, hogy legszívesebben átlibbenne az ember a pult másik odalára, s beállna kenni! Ezt teszi velünk, nekünk Hadas Juli, akinek ezt nem lehet eléggé és elégszer megköszönni!!!! És köszönet a többi fantasztikus vállalokozónak, aki vagy zsírral, vagy kenyérrel, vagy hagymával vagy paprikával vagy sóval vagy készítéssel, kínálással, fantáziával, kétkezi munkával, pénzzel, ki-mivel segít, támogat bennünket. A képen éppen Messmer Lili, akinek és akin keresztül valamennyi segítőnknek nagy HÁLA és KÖSZÖNET!!!! Ölelés : a PP csapatától!
Message image
3rd of szeptember 2017 09:31 AM Link
3rd of szeptember 2017 09:05 AM Link
Nèhány pillanatfelvétel! Majd még jön több is! Köszönet elsősorban a Piknik látogatóknak, hogy idén is megtiszteltek bennünket! Köszönet a fellépőinknek és segítőiknek, köszönet a támogatóinknak, a képzőművészeknek a részvételért, a kitelepülőknek, hogy idén is minket választottak! Részletes beszámoló szövegben, képben, hangban hamarosan. Addig is üdvözöl mindenkit a jövő évi , 10. Piknikre készülő Pozsonyi Piknik csapata.
Message image
1st of szeptember 2017 06:00 PM Link
A MÉLTÁN NÉPSZERŰ TAIKO DOBOSOK A PIKNIK UTÁN IS IZGALMAS FELLÉPÉSEKET TARTANAK!
1st of szeptember 2017 02:01 PM Link
A "Gyerek-Piknik" programjairól idén a HATSZÍN TEÁTRUM gondoskodik. Színes lesz a program, s aki gyerek, vagy annak érzi magát, szeretni fogja! Persze van nekik a Pikniken kívül is évadjuk. De mindezt elmondja az idén alakult színház igazgatója Gálvölgyi Dorka.
1st of szeptember 2017 08:29 AM Link
Kedves Piknik Látogatók! KOCSIVAL lehetetlen lesz megközelíteni a Pikniket holnap. Javasoljuk a közösségi közlekedés számotokra legközelebbi járatait! Lehet sétálni is, aki nem jön messziről, vagy taxi is van, de nem olcsó. Szóval BKK! Bringa vagy roller elvben működik, de lehet gond, mert nem fogod tudni hová letenni! Holnap Piknik, Mindenkit várunk!
Message image
1st of szeptember 2017 07:26 AM Link
Kedves Mindnyájan! Ezekben a percekben zárjuk a holnapi Piknik területét. Kérünk mindenkit - kerülje el ezt a szakaszt, ill. hadd ne kelljen senki autóját elvititeni, kérjük aki még ott áll, szaladjn le, s parkoljon át! És ossztáok meg ezt a hírt, legyetek szívesek!!!!! KÖSZÖNETTEL! S várunk holnap Mindenkit szeretettel!!
Message image
31st of augusztus 2017 06:00 PM Link
ECSETTEL ÉS SZÍNNEL A GYEREKEKÉRT ÉS A KULTÚRÁÉRT

Csendes aukció rendhagyó kortárs művekből a Pozsonyi Pikniken

Művészi értéke is jelentékeny azoknak az alkotásoknak, melyek 2017. szeptember 2-án a Pozsonyi Pikniken születnek, megvásárolhatók, s az ebből származó bevétel a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület munkáját segíti.

A civil kulturális fesztivál egyik idei újdonsága ugyanis a „Piknik Galéria”
- Kőszeghy Flóra
- Czanik Mátyás
- Menetmen
- Weiler Péter
alkotó közreműködésével a „Képzőművészek utcájában”, a Pozsonyi út és a Szent István Park déli oldalának torkolatában.

Ezek a nagyszerű képzőművészek azt vállalták, hogy e kivételes alkalommal a Piknik szellemiségét és az ehhez kapcsolódó gondolataikat helyben viszik vászonra. A művészek a Piknik napján 10h után láthatók munka közben, amit e műfajban csak ritkán engednek meg alkotók! Az elkészült képekre - összesen 10 alkotásra - egy ún. „csendes aukció” keretében licitálni is lehet: a Pozsonyi Piknik a helyszínre telepített info-pavilonjában minden vásárolni kívánó jeligével licitál a választott mű(vek)re. Hogy kit takar egy adott jelige, azt csak munkatársaink tudják. Amennyiben a licitálók, majdan vásárlók vállalják és igénylik a nyilvánosságot, számunkra megtiszteltetés, ha közzétehetjük és dicsérhetjük azok nevét, cégét stb. akik ezen a módon is támogatják e két civil szervezet munkáját. A csendes aukció 16.30 órakor zárul. Aki a csendes aukción a legtöbbet kínálta az alkotásokért, az tulajdonosa lesz nem csak egy-egy 1 x 1 méter méretű alkotásnak, mely díszítheti lakása, irodája falát, hanem annak a fantasztikus tudatnak is, hogy e mellett a lehető legjobb célokra fordítják a képek árát. A fizetés történhet helyben, készpénzben vagy átutalással – igény szerint. A képekből származó bevétel a Bátor Tábor Alapítványt és a Pozsonyi Piknik Egyesületet - a költségek levonása után - egyenlő arányban illeti meg, hogy nemes és fontos céljaikat megvalósíthassák.

A helyszínen a Pozsonyi Piknik és a Bátor Tábor munkatársai adnak felvilágosítást további részletekről, illetve tevékenységükről.

Az alkotók:
Kőszeghy Flóra
Festőművész, építész vagy építész festőművész
Tanulmányait Franciaországban és Magyarországon folytatta. „Képei a mindennapit, az egyszerű építészeti elemet poetikussá és emberivé alakítják…” Saját magáról vallja: „Építészként más nézőpontból tekintek a világra. Akár a mindennapos, akár a rendhagyó helyzetek apró, kivágott, ám jellemző részletei ragadnak meg.” Munkái rendszeresen láthatók keresett kiállításokon, határon innen és túl.
http://florakoszeghy.com/


Czanik Mátyás : az 1981-es születésű alkotó Budapesten él és dolgozik. Magáról így ír: szeretem a színeket, a geometriát, az absztraktot, a vonalakat, az életet, a zenét, a street-art-ot, a graffitit.” Számos egyéni és csoportos kiállításon jelennek meg képei. Egészen sajátos technikával dolgozik, „minden képem kézzel készül, sokszor mégis azt hiszik, digitálisak.”
https://www.behance.net/matyasczanik
http://neighbourart.tumblr.com/post/160561518921/czanik-m%C3%A1ty%C3%A1s-fest%C5%91painter
Menetmen
Civil nevén Imreh Sándor vérbeli vizuális alkotó. Tanulmányait Magyarországon és az Egyesült Királyságban folytatta. Képei rangos művészeti intézmények szinte állandó meghívottjai, az „urban art” egyik kiemelkedő képviselője. Fontos művészeti fesztiválokon, hazai és külföldi múzeumokban jelennek meg izgalmas munkái. 2017-ben Rómában az „Urban Art” fesztiválon másodmagával képviselte Magyarországot az alkotók között.
https://www.instagram.com/menetmen/
Weiler Péter, festőművész, író. Tanulmányait az Egyesült Államokban és Magyarországon folytatta. Tinédzserként feltűnt már egyedi, meghökkentő alkotó ötleteivel, írásaival, vizuális munkáival. Egyedi képei, installációi, akciói művészi értékük mellett mély szociális érzékenységet mutatnak. A hajléktalanok, beteg gyermekek javára számtalan képét ajánlotta fel – komoly anyagi sikerrel, például a Kieselbach galériával közösen szervezett jótékonysági árverésen.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Weiler_P%C3%A9ter
Köszönjük, ha eljön a Pozsonyi Piknikre, s részt vesz e nagyszerű kulturális és jótékony vállalkozásban, mely egyszerre öröm alkotónak, vásárlónak-támogatónak, a kedvezményezett civil szervezeteknek és a magyar kultúrának.

Budapest, 2017. augusztus 25.

Bátor Tábor Alapítvány Pozsonyi Piknik Egyesület
31st of augusztus 2017 10:31 AM Link
"KÉPZŐMŰVÉSZEK UTCÁJA" a Pozsonyi Pikniken. Weiler Péter festőművész és barátai települnek ki s festenek a helyszínen, méghozzá jótékony céllal. (Részletekkel majd még jelentkezünk!!!) De gyere oda, nem mindennapi élmény lesz a Piknik Galéria, a Szent István park és a Pozsonyi út torkolatánál. S ha még jótékonykodnál is, azt megköszöni a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület!
31st of augusztus 2017 10:17 AM Link
"Képzőművészek utcája" a Pikniken a Szent István park és a Pozsonyi út torkolatánál. Weiler Péter festőművész és ugyancsak festőművész barátai a helyszínen készülő képeit is láthatod a "Piknik Galériában". Nem mindennapi élmény, amikor egy alkotás születését is követni lehet. Az ott készülő képek ráadásul megvásárolhatók is lesznek, méghozzá - amennyiben jótékonykodnál is - a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület javára (részleteket még közreadunk). Gyertek oda, s reméljük, nagyon fog tetszeni, amit láttok!